Ιστορία

KOS 3x3
Basketball FESTIVAL

To Kos 3X3 Basketball Festival, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 20 Αυγούστου 2018, από τους ανθρώπους του ΑΣ ΦΟΙΒΟΣ ΚΩ, που είχαν ως όραμα την δημιουργία ενός μπασκετικού evenτ, που θα συγκέντρωνε όλους τους φίλους μπάσκετ σε μία ανοιχτή αθλητική γιορτή στο κέντρο της πόλης, αποτελώντας πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους.
Η ανταπόκριση των φίλων του μπάσκετ ήταν τεράστια, με αποτέλεσμα το Κos 3X3 Basketball Festival, να αποτελεί θεσμό και το αθλητικό event του καλοκαιριού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ούτε η πανδημία του covid στάθηκε ικανή να ανακόψει την πορεία του Kos 3X3 Basketball Festival, αφού τόσο το 2020 όσο και το 2021 πραγματοποιήθηκε κανονικά το τουρνουά, με τη τήρηση φυσικά των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Πολύ μπάσκετ, μουσική, street food και πολλοί καλεσμένοι είναι μερικά από τα συστατικά της επιτυχίας του Kos 3X3 Basketball Festival, που κάθε χρόνο παρουσιάζεται και καλύτερο συγκεντρώνοντας ολοένα και περισσότερες ομάδες.

Το 2022 χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες του ΑΣ ΦΟΙΒΟΣ ΚΩ, του Δήμου ΚΩ και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το Kos 3X3 Basketball Festival, εντάχθηκε στο επίσημο καλεντάρι αγώνων 3Χ3 της ΕΟΚ με την ονομασία 3X3 GR NATIONAL TOUR.

Συνολικά 82 ομάδες από όλα τα Δωδεκάνησα και περισσότεροι από 250 αθλητές και αθλήτριες έδωσαν το «παρών» καθιστώντας το 3x3GR National Tour της Κω ως το μεγαλύτερο τουρνουά μέχρι σήμερα. Ο σύλλογος Α.Σ. Φοίβος Κω και η ΕΟΚ, σε συνεργασία με το Δήμο Κω και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έστησαν ένα μοναδικό σκηνικό, προσφέροντας την ευκαιρία σε όλους να λάβουν μέρος σε ένα αθλητικό event υψηλών προδιαγραφών το οποίο κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχών σε τουρνουά 3×3 της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter μας για να μαθένετε τα νέα του τουρνουά μας!